Osteocondroza cervicală - simptome și tratament

Care este cauza osteocondrozei accelerate în regiunea cervicală? Care este manifestarea simptomelor sale specifice? Cum poți vindeca singur osteocondroza cervicală, într-o casă liniștită? Multe persoane care suferă de osteocondroză doresc să audă răspunsul la aceste întrebări.

dureri de gât cu osteocondroză

Osteocondroza regiunii cervicale este cea mai frecventă și neplăcută boală care afectează tinerii moderni cu vârsta cuprinsă între treizeci și treizeci și cinci de ani. Osteocondroza cervicală se dezvoltă din cauza șederii îndelungate în posturi incorecte și tensionate - atunci când lucrați la un computer personal pe tot parcursul zilei și, de asemenea, din cauza obiceiului de a ține telefonul peste umeri. Destul de des, această boală apare din cauza expunerii prelungite la vibrații sau, mai degrabă, dacă se utilizează echipamente de construcții puternice sau se conduce frecvent în timpul lucrului. De asemenea, această boală se dezvoltă cu o postură necorespunzătoare, paturi inconfortabile, un stil de viață sedentar, predispoziții ereditare și alți factori. Cel mai adesea, la persoanele cu această boală, ceafa doare.

Osteocondroza gâtului este considerată o leziune degenerativă și distrofică a discurilor intervertebrale din coloana cervicală. Apare din cauza tulburărilor metabolice la nivelul coloanei cervicale, în legătură cu care are loc o modificare a structurii discului intervertebral, adică o garnitură specială între vertebre.

Simptomele osteocondrozei cervicale sunt semnificativ diferite de osteocondroza din alte zone. Acesta este unul dintre cele mai periculoase tipuri de osteocondroză, deoarece rădăcina nervoasă a măduvei spinării este lezată și alimentarea cu sânge a creierului este perturbată ca urmare a comprimării vaselor de sânge. Motivul este particularitatea structurii coloanei vertebrale în gât.

Artera mare care alimentează creierul este vertebrală și trece în deschiderea procesului vertebrei cervicale. O modificare patologică a acesteia duce la creșterea țesuturilor osoase și fibroase și la strângerea arterei. Din cauza deplasării coloanei vertebrale, funcționarea normală a acestor artere este și ea perturbată.

Structura coloanei cervicale este ușor diferită - vertebrele sunt în contact strâns unele cu altele. Cu orice modificări patologice chiar minore, funcționarea normală a tuturor departamentelor este perturbată - nervii și vasele sunt presate și deplasate. Ca urmare, funcțiile sunt perturbate - sensibilitatea pielii este deranjată, se observă semne de amețeală. Veți avea țiuit în urechi, va apărea o durere de cap, va apărea oboseală severă, văzul și auzul se vor deteriora și vă veți clătina când mergeți.

Cele mai importante simptome sunt:

  • Durere în gât, umeri și brațe. Vei simți o slăbiciune musculară, scărcându-se în gât când întorci capul.
  • Senzație de durere de tragere în inimă. Veți simți durere în mâna stângă. Veți experimenta arsuri și dureri la omoplați.
  • Nu fi surprins de durerile de cap ocazionale și de oboseală crescută, precum și de sentimentele de slăbiciune.
  • Durerea doare. Dificultate la mișcarea capului.
  • Durerea de gât iradiază către braț, ceea ce poate duce la amorțeală la nivelul degetelor.
  • Auzul și vederea se vor deteriora, vor apărea dureri la nivelul mâinilor, activitatea inimii și plămânilor vor fi perturbate, vor apărea amețeli, greață, amorțeală a limbii și a feței.

Tratamentul osteocondrozei cervicale

gimnastică pentru gât cu osteocondroză

La început, osteocondroza ia o formă ușoară și nu provoacă niciun disconfort unei persoane. Un tratament medicamentos nu este necesar în această etapă, este necesar doar să se efectueze măsuri preventive pentru a evita complicații mai grave. Este necesar să îmbunătățim condițiile de muncă, să revizuiți stilul de viață și să renunțați la obiceiurile proaste.

Fii activ, fă exerciții de dimineață, ține o dietă, renunță la fumat și evită ridicarea greutăților. Păstrați o postură dreaptă, luați postura corectă în poziție șezând și culcat. Înscrie-te la un curs de gimnastică terapeutică.

De-a lungul anilor, osteocondroza cervicală poate progresa și poate curge într-o formă mai complexă. Apoi, tratamentul se efectuează folosind o metodă conservatoare. În această etapă, va trebui să purtați gulere speciale, să faceți fizioterapie, să mergeți la masaj.

În cele mai severe cazuri, va fi necesară utilizarea terapiei medicamentoase, adică tratamentul va fi deja cu ajutorul analgezicelor, antispastice, antiinflamatoare nesteroidiene.